tiistai 23. huhtikuuta 2013

Uskonnon kirjo

Hei taas!!
Tänään keskustelimme siitä, että uskontoja voidaan luokitella monella eri tavalla. Uskontojen luokittelu auttaa vertailemaan eri uskontoja, vaikkakin sama uskonto voi kuulua moneen eri luokkaan yhtä aikaa. Luokittelu tapoja on esimerkiksi
Etniset uskonnot, liittyvät kansojen tai heimojen perinteisiin. Ne ovat syntyneet ja kehittyneet osana kansan elämäntapaa. Etnisiä uskontoja ovat esimerkiksi juutalaisuus ja sintolaisuus.
Perustetut uskonnot, ovat saaneet alkunsa jonkun henkilön toiminnasta. Esimerkiksi kristinusko perustuu Jeesus Nasaretilaiseen, sekä Paavalin työhön kristillisen opin kehittäjänä.
Kirjoituksettomat uskonnot, niissä tiedot siirtyvät suullisena perimätietona sukupolvelta toiselle, koska pyhää kirjallisuutta ja tekstejä ei ole. Monet Afrikan, Etelä-Amerikan ja Tyynenmeren etniset uskonnot edustavat kirjoiruksetonta perinnettä.
Kirjauskonnot, tarkoittavat uskontoja, joilla taas on pyhää kirjallisuutta ja pyhiä tekstejä. Juutalaisuuden pyhä kirja on Heprealainen Raamattu, se vastaa kristittyjen Vanhaa testamenttia.

Mielestämme tämä aihe oli mielnkiintoinen ja aivan uusi asia/oppi meille. Tämä teksti on kuitenkin melko helppo sisäistää. Varokaa jäämästä koukkuun uskonnon saloihin, sillä meille tosiaan on käynyt niin!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti